a

La història d’A4MANs

La història d’A4MANs té els seus inicis amb el xef Edgar Quesada Pizarro, que actualment exerceix de propietari als restaurants: “Girona by Sobremesa” i “A4MANs”.

Des de la seva infantesa, a casa seva sempre hi ha hagut la passió pel bon menjar i l’exploració de noves receptes. Va ser la seva mare qui, des dels seus primers anys, li va infondre la passió per provar nous gustos i experimentar amb noves receptes. Amb el pas del temps, va sentir la necessitat de millorar les seves habilitats culinàries per poder oferir una experiència gastronòmica més excepcional, de moment, per la gent del seu voltant. En aquesta trajectòria, va descobrir que satisfer les il·lusions i necessitats dels altres a través de la cuina li proporcionava una satisfacció inigualable, i d’aquesta manera, va revelar el xef que sempre havia portat a dins.

La seva carrera professional va prendre forma quan va conèixer, de manera casual, a Christine, una dona francesa que comptava amb més de 40 anys d’experiència en el món de la restauració. Ella, com a primera cap de cuina, li va brindar tot el suport i l’encoratjament necessaris per fer els primers passos en aquest apassionant camí.

La seva formació va començar a l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona, seguit pel Màster de Cuina al Vuit. Durant aquesta etapa, va tenir l’oportunitat d’aprendre de distingits professionals de la indústria culinària, com Carme Picas, Salvador Brugues, Miquel Costabella i Juan Roca (que, actualment, ostenta tres estrelles Michelin).

Xef Edgar gaudint de la cuina amb la familia

Després d’un estiu de pràctiques a la Fonda de Can Xesc (guardonada amb una estrella Michelin), Edgar va dedicar-se a treballar en diversos restaurants de les comarques de Girona durant més de deu anys. Així, va acumular més de dues dècades d’experiència en el sector, forjant una valuosa trajectòria professional. Durant aquest període, va ocupar diversos rols a les cuines, començant com a ajudant de cuina i ascendint fins a arribar a ser cap de cuina. A més, va tenir l’oportunitat d’enriquir la seva experiència treballant en restaurants de renom, com “AKELARRE” (amb tres estrelles Michelin) a Sant Sebastià, i també explorant cuines internacionals a França i Austràlia.

Sobremesa홍보

Restaurant Sobremesa – Seül, Corea del sud

Edgar sentia, i sent, una passió ardent per descobrir nous sabors i explorar les delícies gastronòmiques. Trobava inspiració en la natura durant les seves caminades per les muntanyes, que sovint donaven lloc a noves idees culinàries pel seu restaurant gastronòmic “Sobremesa” (a Seül), que encara intenta reflectir en els seus menús de degustació.

Enmig de la seva trajectòria professional, Edgar va tenir l’honor de conèixer el seu mentor, Toni Sáez, un xef tradicional altament talentós. El nostre cuiner va col·laborar amb Toni en diversos projectes gastronòmics i restaurants, i sempre li estarà agraït per tot el que va aprendre amb la seva companyia. Sense dubte, Toni Sáez va ser la figura més influent en el desenvolupament de la seva cuina d’autor fins al dia d’avui.

“Sempre he cregut en el poder d’arribar a la felicitat mitjançant la gastronomia.”
– Edgar Quesada Pizarro –

Seguint aquesta filosofia, ell sempre es va esforçar per garantir que els seus clients experimentessin el màxim plaer i tinguessin la millor experiència possible, un compromís que ha mantingut al llarg del temps.

Fa 12 anys, es va enamorar d’una jove coreana i es va endinsar en un món completament desconegut per a ell. Amb el temps, va sorgir-hi el desig de donar a conèixer la gastronomia de la seva terra natal, que pràcticament no tenia reconeixement en aquest país. En aquest procés, juntament amb la seva dona Junghyun Kim, van fundar el restaurant Sobremesa a Seül, on oferien una experiència culinària única. Posteriorment, van desenvolupar el concepte de “Girona by Sobremesa”, una proposta més informal amb l’objectiu d’arribar a una àmplia varietat de públic.

El fet de guanyar un concurs entre xefs internacionals per promoure la gastronomia dels seus respectius països a Corea del Sud (Hello Plate) li va oferir la confiança necessària per seguir difonent la cuina amb nous sabors, sense importar el lloc.

Ara, de tornada a la seva terra natal, i recordant les seves arrels, redescobreix la seva cuina original. El seu objectiu és incorporar elements de la gastronomia coreana i, juntament amb Junghyun Kim, crear un espai gastronòmic intercultural. Aquest espai ofereix una cuina d’autor amb fonaments tradicionals alhora que presenta plats que molts consideren desconeguts, però que tenen un significat important a la gastronomia coreana. L’Edgar, amb la cuina de la seva dona, sempre ha experimentat els millors sabors de la cuina coreana. Per tant, han desenvolupat una proposta conjunta basada en la cuina local, honesta amb els ingredients, de qualitat, sostenible i saludable. En aquest procés, fusionen sabors i receptes de tot el món per oferir una experiència culinària única.

A l’Edgar sempre li ha apassionat la idea que la gastronomia pot evocar records, nostàlgia i fins i tot sentiments oblidats. Es dedica a proporcionar una cuina d’alta qualitat i un respecte profund pels ingredients, assegurant-se de no comprometre la integritat dels productes ni d’oblidar les receptes originals. No obstant això, sempre busca oferir una perspectiva fresca i única a cada plat.

Girona by Sobremesa

Restaurant Girona by Sobremesa – Seül, Corea del sud

Malgrat tot, no creu que tot ja estigui inventat; més aviat, considera que hem d’aportar la nostra pròpia interpretació a cada plat, i, a cada tècnica culinària, explorant i desafiant els conceptes establerts pels costums, tradicions i cultures culinàries.

Esperem que gaudiu de la nostra sobretaula, que l’entenem com l’art d’assaborir la conversa i la companyia dels altres després d’un bon àpat.

Esperem que gaudiu de la nostra sobretaula, que l’entenem com l’art d’assaborir la conversa i la companyia dels altres després d’un bon àpat.