a

Trajectòria professional Chef Edgar Quesada

El Xef Edgar Quesada és, i ha sigut, xef propietari dels restaurants ¨A4MANs¨ (Sarrià de Ter, Girona, Espanya), restaurant de cuina d’autor tradicional fusionat amb gastronomia coreana, obert el setembre 2022; ¨Sobremesa¨ (Seoul, Corea del Sud) restaurant gastronòmic de cuina espanyola 2016-2022; i ¨Girona by Sobremesa¨ (Suwon, Corea del Sud) restaurant de cuina tradicional promocionant els productes del nostre país, obert el 2020.

L’any 2021 va guanyar la competició de cuina (amb cuiners internacionals) ¨Hello Plate¨ retransmesa per Discovery Chanel a Corea del Sud i d’altres països asiàtics.

Ambaixador de la gastronomia del seu país, als festivals de cinema gastronòmic Food and Film Festival Seoul (FFFS) a Seoul 2018 i 2019.

Va estudiar cuina a l’Escola d´Hostaleria i Turisme de Girona el 2002 amb especialització en cuina el buit de la mà de la Universitat de Girona amb en Salvador Bruguers i en Juan Roca. El seu aprenentatge no va acabar aquí sinó que en el transcurs de la seva carrera ha passat per molts hotels i restaurants sempre captant l’essència de cada cuiner per a poder-se establir i millorar el seu propi estil. Començant la seva trajectòria al Càmping Torre del Sol amb la Xef Christine ha recorregut un llarg camí on ha treballat amb cuiners de la talla: Francesc Rovira (*Michelin la Fonda d’en Xesc), Juan Roca (3* Michelin), Pedro Subijana (3*Michelin Akelarre), Pierre Mesa (Le Compte Roger a Carcassonne) entre d’altres.

Un dia va topar amb el xef Toni Saez, a l’Hotel 4* Molí d’en Mig, a Torroella de Montgrí (cuiner de cuina tradicional empordanesa d’alt nivell… Hotel 5* Mas de Torrent, Hotel 4* Aiguablava, El Petit Dorado (*Michelin) a Barcelona o Akelarre  2*Michelin… entre d’altres, i actualment propietari del Restaurant l’Arc a Palafrugell) i el va decidir seguir en diversos projectes, temps on va consolidar les bases del que seria el seu estil propi.

Respectuós amb la tradició però sempre buscant-li un punt de vista distintiu, i molt conceptual en els gustos originals (clarament reflectant el restaurant Sobremesa a Seoul). Ambaixador de la nostra gastronomia a Corea del Sud i pioner amb la introducció de la cuina coreana a les comarques Gironines. Ha estat convidat com a xef d’esdeveniments com el festival: “Fiesta Spain” (els hotels: 5* Paradaise Hotel Busan & 5* Paradaise Island and Resort Incheon a Corea del Sur 2023); o sopars de Gala el “Wine and Food Festival 2020” 5*Heavichi Hotel & Resort a Jeju Corea del Sud.

També, en aquest sentit, ha divulgat els gusts per la cuina del seu país d’origen en cursets i classes de cuina: com els de Sinseage Department Store amb col·laboració de l’institut Cervantes els anys 2016 – 2018; o els impartits a Cheungjungwon (청정원) Comapany 2016; així mateix, ha sigut el Xef de càterings i sopars privats a l’ambaixada espanyola a Seoul, Corea del Sud, des del 2015 fins a 2018, on va guanyar el premi a la millor tapa 2016; i ha fet de columnista per “Korean Air” (aerolínia Coreana amb viatges directes a Espanya) amb el documental “Spain through its Foods”